Еднодневен Коледен базар в Букурещ, Румъния - автобус от Варна, Шумен, Разград и Русе

Маршрут: Варна - Шумен - Разград - Русе - Букурещ - Русе - Разград - Шумен - Варна
Дата на отпътуване:
Времетраене: 1 ден
Вид транспорт: Автобус
цена от: 65 лв.
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други

02.12 - НЯМА МЕСТА!
09.12 - НЯМА МЕСТА!
10.12 - НЯМА МЕСТА!
16.12 - НЯМА МЕСТА!
17.12 - НЯМА МЕСТА!
23.12 - ПОТВЪРДЕНА!

Отпътуване от Варна в 05:15 часа, отпътуване от Шумен в 06:15 часа, отпътуване от Разград 07:15, отпътуване от Русе в 08:15 часа. Пристигане около 11:00 часа в Букурещ - града, известен още като „Малкия Париж” и една от големите столици на Балканите (малко над 2 милиона население).

Организирано посещение на Природонаучния музей.

!!!Посещението се осъществява с предварителна заявка и минимум 20 човека записани срещу допълнително заплащане. 
 
Панорамна автобусна обиколка на града с екскурзовод на български: площада на Университета, площад Виктория, Триумфалната арка - построена по подобие на арката в Париж през 1922 година в памет на загиналите в Първата световна война, Булевардът на посолствата, Сградата на Парламента.

По желание - Пешеходна разходка в старата историческа част на Букурещ - Манук хан, квартала Липскани. Колекция от каменни улички, приютяваща множество антикварни пазари, малки бутици и някои от най-примамливите ресторанти и барове на града.
Поради ограниченията за движение на автобуси в централната част на Букурещ, пешеходната обиколка започва от паркинга до Парламента, продължителността е около час и половина, а разстоянието което ще изминем е около 1.5. - 2 км.

Свободно време за посещение на Коледния базар, разположен на площада на Конституцията пред Парламента.
Коледния базар привлича посетители с много атракции, концерти, музикални изпълнения, къща на Дядо Коледа, ледена пързалка, въртележки, приказни герои, с които може да си направите снимки, традиционни ястия, греяно вино и чудесни идеи за подаръци.
Повече от 100 дървени къщички и страхотно осветление ще допринесат за празничното Ви настроение - сред тях ще намерите местни вкусотии, сувенири, коледни украшения.
Дървените къщички са разделени на категории: Ръчно изработени предмети, Декорация, Произведено в Румъния, Кулинарна Зона, Коледни сладкиши.
На базара ще намерите - коледни фигурки от дърво, текстилни изделия, музикални инструменти, кукли, икони, традиционни маски, кошници, стъклени предмети, ръчно рисувани сувенири, гирлянди, камбанки, керамика, кожени изделия, национални костюми, шапки, шалове, кашкавали, сирена, пушени колбаси, домашно направени сладки, шоколади, сладка, хляб с джинджифил, медени бисквити, бретцели, вкусните традиционни козуначени коминчета, ябълков сок, палинка (местната ракия), греяно вино с канела и портокал и много, много други изкушения.

НОВО!!!

Посещение на най-новата зимна атракция в Букурещ - The Garden of Lights - Alice in Wonderland!

Завладяваща и уникална по рода си, Градината на светлините идва в Букурещ за първи път и всички ние ще можем да се насладим на вълшебна смесица от приказни герои, любими на деца и възрастни, десетки мултимедийни атракции и забавни игри за цялото семейство! Специално за най-малките посетители (и не само) е проектирана светла детска площадка, която се радва на голяма популярност, а общият брой на LED светлинните точки в парка е над един милион!

Изложбата е разположена в Ботаническата градина, която тази зима е озарена от безброй артистични инсталации, фото точки, приказни тематични сцени, както и най-дългият осветен тунел в Европа, който със своите 320 000 светодиода предлага на посетителите незабравимо светлинно изживяване!

Има и безброй места за снимки, за да заснемете посещението си за спомен!

За тези, които не желаят посещение на Градината на светлините, свободно време в АФИ мол Котрочени

Отпътуване обратно за България около 19:00 часа. 
*Транспорт с лицензиран автобус;
*Пътни такси;
*Панорамна и пешеходна обиколка на Букурещ с лицензиран екскурзовод на български език;
*Посещение на Градината на Светлините в Букурещ или АФИ мол Котрочени;
*Водач от туристическа агенция „Ред Турс“ по време на пътуването;
*Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 5 000 евро, валидна за чужбина;


 
*Входна такса за Природонаучния музей 
20 леи за възрастен
10 леи за пенсионери
5 леи за ученици и студенти (срещу представяне на валидна документ). 

*Входна такса за Градината на светлините 
Петък – неделя: 63 леи (включително официални празници)
Билет за деца под 100 см: 1,5 леи
Деца над 100 см: 42 леи (пълен билет)
Деца под 12 години, възрастни 60+ или хора с увреждания: 52 леи

*Разходи от личен характер;




 


 
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
До 24 часа след направена резервация се изисква пълно плащане.
До 24 часа може да се анулира резервацията без глоба. След това заплатената сума не подлежи на връщане. Може да се смени име!


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
• 1 лея ≈ 0.42 лева;

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
• За лица над 14 години - лична карта или валиден задграничен паспорт;
• За лица под 14 години - валиден задграничен паспорт;
• За лица под 18 години - ако детето пътува с един или без родители е необходимо нотариално заверено удостоверение (оригинал и копие), че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето (задграничен паспорт или лична карта) + две копия от акта за раждане;


 
 
Оферта № Е495

Абонамент



Екскурзии