Екскурзия Виена и нейните потайности (околности)

Маршрут: София – Виена – Хайлиген Кройц – Лихтенщайн- Баден - София
Дата на отпътуване: 17.04.2020, 16.07.2020, 20.08.2020, 04.09.2020, 29.10.2020
Времетраене: 4 дни / 2 нощувки
Вид транспорт: Автобус
цена от: 185 лв.
Дата Цена Резервирай
17.04.2020 185 лв. Резервирай
16.07.2020 185 лв. Резервирай
20.08.2020 185 лв. Резервирай
04.09.2020 185 лв. Резервирай
29.10.2020 185 лв. Резервирай
  • Програма
Програма
1 ден: Отпътуване от София, пл. „Руски паметник“, в 05:00 ч. по маршрут София – Белград – Будапеща – Виена. Пристигане в австрийската столица привечер и при възможност панорамна вечерна обиколка „Светлините на Виена“ на български език: Ринга – булевардът, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни стени. Рингът е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Хофбург (отвън) – зимната резиденция на Хабсбургите в продължеине на 6 века; пл. Мария-Терезия с двете сгради близнаци – Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история; Двореца Белведере, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света. Настаняване в хотел 3* в района на Виена. Нощувка.
 
2 ден: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до манастира Хайлиген кройц – двореца Лихтенщайн -  Баден с местен екскурзовод на български език. Абатството на Светия кръст е едно от най-значимите в Австрия, тъй като от него започва историята на страната. Основан през XII век, тук са погребани средновековните австрийски херцози от династията Бабенберг. Те идват от Бавария и слагат началото на Австрийското херцогство. Манастирът никога не е разрушаван и до днес и все още е действащ. Той се управлява от монаси от ордена на Цистерциенците. Тук ще може да разгледате красивите градини на манастира, древните сгради и да се насладите на архитектура от готически и бароков стил. Замъка Лихтенщайн е проектиран по поръчка на принц Йохан Адам I Лихтенщайн през XVII век, с цел да покаже неговата нарастваща политическа мощ и богатство. Великолепната старовременна сграда от бароков стил бива допълнена с красива външна градина с барокови статуи. След реставрация в периода от 2000 – 2004 година, в замакът се помещава музей с експонати на една от най-богатите частни колекция в света,а именно тази на фамилия Лихтенщайн, събирана в продължение на 400 години. Тук са събрани произведения на изкуството от всякакъв род – от гигантски маслени платна до изящен китайски порцелан. Сред експонатите в колекцията изпъкват творби на Антон ван Дайк, Лукас Кранах Старши, Рафаел, Рембранд ван Рейн и Соломон ван Рейсдал, като най-голямата гордост на музея е стаята на Петер Паул Рубенс, в която се намира огромният цикъл Деций мус. Сгушен в живописната долина на река Швехат, под хълмистия горски масив Виенски гори,се намира Баден, потапящ ни в епохата на Бидермайер - малки сгради без показната натруфеност и разточителството на барока и рококото. В района на австрийския град, разположен на 26 км от Виена, се намират 13 топли минерални извори, откъдето идва и името му, което в превод от немски език означава „къпя се“. Връщане във Виена. Пешеходна разходка в центъра на Виена: Хофбург – бивш имперски дворец, използван за зимна резиденция на австрийското императорско семейство, а днес официална резиденция на австрийския президент. Внушителния комплекс се състои от няколко сгради разположени на обща площ от 240 000 кв.м. и разполага с над 2600 стаи. Като част от комплекса могат да се посетят Националната библиотека, Съкровищницата, Императорските апартаменти, Музея на Сиси, Сребърната колекция. Разходката продължава по ул. Грабен с колоната на чумата и разбира се, готическа катедрала "Св. Стефан" - символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
 
3 ден: Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане посещение на двореца Шонбрун с местен екскурзовод на български език: дворецът е строен през ХVІІ-ХVІІІ в., по подобие на Версай, като лятна резиденция на императорското семейство. В огромната сграда има близо 1500 богато украсени и обзаведени стаи, които днес ни позволяват да се докоснем до живота и да усетим атмосферата на  една отминала епоха. В императорския тур ще видите богато украсени със златни орнаменти в стил рококо и ориенталски елементи зали, с оригинални подове и изящна мебелировка. От 1996 г. дворецът, заедно с парка и зоологическата градина (най-старата в света), е включен в списъка на Юнеско за Световното културно и историческо наследство. Той е един от най-посещаваните туристически обекти във Виена. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Виена. Вечерта отпътуване за България.
 
4 ден: Връщане в София , площад „Руски паметник“ сутринта.
 
Редовна цена: 349 лева
Промо цена: 259 лева
ХИТ цена: 185 лева
 
Задължителни такси:
* пътни такси – 30 евро/ 60 лева (заплащат се с втората вноска)
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела; информация ТУК

Обща цена на пътуването: 245 лева (основен пакет + пътни такси)
 


Цената включва:
* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 2 нощувки със закуски в района на Виена в хотел 3***
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
 


Цената не включва:
* посещение на Двореца Шонбрун  – 50 лева възрастен, 40 лева деца до 12 г. (резервация, входна такса, трансфер, местен екскурзовод на български език) – заявява се при резервация за екскурзията; при група минимум 25 души
* екскурзия до манастира Хайлиген кройц - двореца Лихтенщайн – Баден – 25 евро (транспорт и екскурзоводско обслужване на български език при група минимум 25 души)
* възможност за трансфер от/до гр. Враца – 20 лева /в двете посоки/
* възможност за трансфер от/до гр. Видин – 30 лева /в двете посоки/
* възможност за трансфер от/до гр. Пловдив – 30 лева /в двете посоки/
* възможност за избор на седалка – информация за доплащанията ТУК
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 8 лева,  за туристи над 65 год. – 16 лева
* доплащане за единична стая 20 евро за нощувка
* застраховка Отмяна на пътуане
 
Депозит: 100 лева внася се при подписване на договора
Втора вноска: до 15 дни преди датата на отпътуване
 
Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.
 
Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Туроператорът си запазва правото на промени в последнователността на програмата
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия
 
Ориентировъчни входни такси:
ВИЕНА
Музей на изящните изкуства: 16 евро възрастни; 12 евро студенти
Музей по естествена история (Природонаучен музей) 12 евро възрастни; деца и младежи (до 19 г.) - безплатно
Съкровищницата: 12 евро възрастни; деца и младежи (до 19 г.) – безплатно
Комбиниран билет: Императорските апартаменти + Музеят на Сиси + Сребърната колекция с аудио гид:
15 евро възрастни; 9 евро деца и младежи (6 – 19 г.)
Двореца Белведере: Комбиниран билет Горно Белведере и Долно Белведере:
22 евро възрастни, 19 евро студенти, деца и младежи (до 18 г.) – безплатно; 19 евро за над 65 г.
Зоологическата градина: 20 евро възрастни, 10 евро деца и младежи (6 – 19 г.), деца до 6 г. – безплатно
Замъка Лихтенщайн: 10 евро възсрастни, 8 евро за деца
резиденцията на Кайзер Франц I в Баден – 6 евро възрастни, деца 3 евро, (6 – 15 г. ),  деца до 6 г. – безплатно
*Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията
 
Общи условия
Приложение № 1 към чл.82, ал.1 от Закона за туризма
Приложение № 2 към чл.82, ал.1 от Закона за туризма
Приложение № 3 към чл.82, ал.1 от Закона за туризма
Застраховка Отговорност на туроператора
 
Оферта № Е3433

АбонаментЕкскурзии