Екскурзия в България - Магическите Родопи - автобус от Варна и Шумен

Дата на отпътуване: 14.08.2020, 05.09.2020
Времетраене: 3 дни / 2 нощувки
Вид транспорт: Автобус
цена от: 159 лв.
Дата Цена Резервирай
14.08.2020 159 лв. Резервирай
05.09.2020 159 лв. Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден
Отпътуване рано сутринта от Варна, по маршрут Варна - Шумен - Риш - Пловдив - Бачковси манастир - Пампорово.

Разходка в Пловдив – Стария град.
*Архитектурният резерват Старинен Пловдив е отлично запазен комплекс, в който на неголяма площ можете да се разходите из различните епохи, да видите антични сгради, адаптирани към съвременния живот, и да усетите атмосферата на града по времето на Възраждането.

Отпътуване за Бачковски манастир.
*Бачковският манастир е вторият по големина и значимост български манастир. Разположен е много удачно на неголяма тераса, вдясно от поречието на Чепеларската река, до село Бачково. Това вероятно е най-посещаваният български манастир. В почивните дни и на големите църковни празници хиляди вярващи, поклонници и туристи посещават Обителта. Идват да се поклонят на светинята или просто да прекарат няколко часа сред манастирския покой или в красивите му околности.

Отпътуване за Пампорово. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


2 ден
Закуска.

В 08:30 часа отпътуване по маршрут Пампорово - Пещера "Дяволско гърло" - Панорамна площадка "Орлово око" - Широка Лъка - Пампорово.
*Пещера „Дяволско гърло” - Това е една от малкото пещери, която не блести с изящни образувания. Това, което привлича и омагьосва хората, е възможността да се докоснат до истинска стихия, до частица от тайнствения и страшен подземен свят. Входът на пещерата, наподобяващ дяволска глава, в гърлото на която се излива огромен ревящ водопад, от дълбока древност подхранва човешкото въображение и поражда множество легенди. Най-популярното предание е, че именно през Дяволското гърло се спуснал Орфей в подземното царство на Хадес, за да търси любимата си Евридика.
*Панорамна площадка "Орлово око" - От Ягодина по посока връх Свети Илия започва пътя към "Орлово око". Изкачването е вълнуващо. Може да се изкачите или пеша, или да използвате услугите на местните, които предлагат качване до върха с джип. Колкото по-големи препятствия преодолявате толкова по-силен е адреналина. А там горе - изживяването е неописуемо. Площадката е монтирана на ръба на скалите на връх "Свети Илия" на височина 1563 метра. Разкрива се незабравим изглед към красотите на Родопите, към Пирин и малка част от Рила, към планините в Гърция.
*Широка Лъка - Широка лъка е известна със своите красиви, автентични родопски къщи, разположени амфитеатрално от двете страни на реката. Местните майстори строители били прочути в цялата страна. Старите къщи са в типичния за Родопите архитектурен стил – двуетажни, с еркери и вътрешно дървено стълбище. Повечето стаи са широки, с дървени миндери до стените, прозорците са малки. Най-известни са Сгуровската, Учиковската, Григоровската къща.

Връщане обратно в хотела в Пампорово. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


3 ден
Закуска.

Освобождаване на хотела. 

В 09:00 часа отпътуване за Кърджали.

Разглеждане на Перперикон.
*Археологическият средновековен комплекс Перперикон е един от най-древните монументални мегалитни паметници, изцяло изсечен в скалите. Той е и една от най-популярните туристически дестинации в България.

Отпътуване обратно по маршрут Перперикон - Шумен - Варна.
*Транспорт с лицензиран автобус;
*2 нощувки със закуски в хотел 3*;
*Екскурзовод и/или водач от агенцията по време на екскурзията;
*Разходи от личен характер;
*Вечери в хотела - 15 лева на човек на вечер;
*Входни такси за посещаваните обекти:
- Перперикон - 6 лева за лица над 18 години, 2 лева за деца до 17.99 години;
- Пещера "Дяволко гърло" - 
6 лева за лица над 18 години, 2 лева за деца до 17.99 години;
- Превоз с джипове до Панорамна площадка "Орлово око" - 10 лева на човек;

 
Оферта № Е3581

АбонаментЕкскурзии