Екскурзия за Фестивала на лалетата в Истанбул, Турция - автобус от Шумен и Варна

Маршрут: Варна - Шумен - Истанбул - Шумен - Варна
Дата на отпътуване: 04.04.2024, 11.04.2024, 18.04.2024, 25.04.2024, 02.05.2024, 05.09.2024, 20.09.2024, 31.10.2024
Времетраене: 4 дни / 3 нощувки
Вид транспорт: Автобус
цена от: 369 лв.
Дата Цена Резервирай
04.04.2024 369 лв. Резервирай
11.04.2024 369 лв. Резервирай
18.04.2024 369 лв. Резервирай
25.04.2024 369 лв. Резервирай
02.05.2024 369 лв. Резервирай
05.09.2024 369 лв. Резервирай
20.09.2024 369 лв. Резервирай
31.10.2024 369 лв. Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
04.04.2024 - потвърдена!!!
18.04.2024 - потвърдена!!!
25.04.2024 - потвърдена!!!


За да оцените невероятната красота на Истанбул, трябва да посетите Фестивалът на лалето. Все повече хора посещават Турския мегаполис, за да станат свидетели на спиращата дъха гледка. По време на фестивала, можете да видите лалета във всяко кътче на града, така както изникнали в някоя малка градинка или алея, но и оформени като скулптури, от специално пристигащите за фестивала дизайнери. Традиционно всички големи събития се провеждат в парка Емирган, където можете да видите цели картини оформени от лалета. Лалето е символ за Турция, а фестивалът е традиция спазвана от векове.

Първи ден 
Отпътуване в 04:00 часа от град Шумен. Преминаване през ГКПП "Лесово". Пристигане в Истанбул около 14:30 часа. 

Панорамна екскурзия на Истанбул с автобус и професионален екскурзовод на български език. включена в цената

Посещение на Българската желязна църква Свети Стефан. По Въжения мост над Босфора се преминава в Азиатската част на града, където туристите имат на разположение около 30 мин за кафе и снимки за спомен на фона на прекрасната панорама, която се разкрива. След престоя в Азия, отново по Въжения мост туристите се връщат в Европейската част на Истанбул и се насочват към съвременния център на града - площад Таксим,  покрай Долмабахче сарай, минава се над “Златният рог”.

Настаняване в хотел.  Свободно време за разходки и вечеря.
Нощувка


Втори ден:
Закуска.

Посещение на парк Емирган - Фестивал на лалетата - всяка година през април Истанбул се превръща в цветна приказка - в Турския мегаполис може да се насладите на невероятни гледки  - многоцветни лалета, които цъфтят по паркове, градини и хълмове.


Пешеходна разходка из старата Европейска част на Истанбул - Хиподрума – "Египетския обелиск", "Змиевидната колона", "Фонтана на Вилхелм II". Разглеждане на "Синята Джамия" (при възможност се посещава и вътре, църквата "Света София" (отвън). включена в цената.

14:00 часа - Възможност за посещение стария султански дворец Топкапъ Сарай – една от най-големите атракции на Истанбул и музея "Света София" (при възможност за посещение, входната цена е 70 лв.) - безспорно най-мащабният и най-внушителен исторически паметник, завещан от Византия, бивш православен храм, превърнат по-късно в джамия, а днес – в музей

Свободно време. Нощувка.


НОЩЕН ИСТАНБУЛ + WATER GARDENS ISTANBUL - По желание:
Отпътуване от хотела с лицензиран екскурзовод в 18.30ч. Преминаване през Таксим, Бешикташ и Левент  по Босфорския мост, ще се озовем на единствения гастрономичен мол в Европа. Шоу с фонтани, лазери и музика се провежда на всеки 30 минути в огромния авфитеатър. Свободно време за разходки и вечеря в многобройните ресторантчета в мола. Продължителност на екскурзията: 4-5 часа, в зависимост от трафика.
Цена: 40 лева


Трети ден

Закуска. Следва панорамна разходка с корабче по Босфора, посещение на Египетския пазар. Екскурзията включва трансфер до пристанището, наем на корабче и екскурзовод на български език. Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта Румели Хисар, след това корабчето се отправя към Азиатският бряг. По бреговете на Босфора ще видите старовремски дървени вили, дворци от мрамор, крепости. Също така ще имате възможността да снимате великолепния дворец Долма Бахче, както и парковете и кралските павилиони на замъка Йълдъз. По време на обиколката ще имате възможност да видите и къщите в които се снимат част от прословутите турски сериали, излъчвани по българската телевизия.
След обиколката, посещение на Египетския пазар със свободно време за пазаруване сред изобилието от подправки, сушени плодове и ядки, разнообразие от чайове и кафе, типични местни сувенири и традиционни подаръци.

Посещение на новия султански дворец Долмабахче – най-големият дворец в Турция с впечатляваща украса от злато и кристал. Цената за посещението включва входна такса, местен екскурзовод на български език и резервация.

Свободно време. Нощувка

 
По желание – вечеря в традиционно ориенталско заведение.

*Кораб – ресторант по Босфора – 100 лева възрастен/ 50 лв. дете до 10 год. – Цената включва: трансфер до пристанището и обратно, вечеря, музикална и танцова програма, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки;
Нощувка.


Четвърти ден

Закуска. Освобождаване на хотела.

Посещение на МОЛ "Флориа" и Аквариума "Истанбул" https://aquaflorya.com/ - Наскоро отвореният мол е кандидат да бъде новия атракционен център на Истанбул. Aqua Florya Mall има съвсем нова концепция, която ще промени възприятието за обикновения мол за пазаруване. Освен множеството магазини, които биха задоволили и най-капризния вкус, ще намерите заведения предлагащи ястия от най-различни световни кухни, приятен пейзаж, градини, 11 кина, детски развлекателни центрове и изложбени и културни площи. С гледка към морето, тераси, голям паркинг и алеи за разходки.

*Забележка - При минимум 15 човека, отпътуване от Разград, Велики Преслав, Търговище и Омуртаг, без доплащане.

 
- Транспорт с комфортен автобус 3*/4*;
- 3 нощувки, 3 закуски в хотел 3*;
- Панорамна и пешеходна обиколка на Истанбул;
- Водач от агенцията;
- Екскурзоводско обслужване;
- Пътни такси;
- Медицинска застраховка


 
- Екскурзии по желание;
- Входни и музейни такси;
- Доплащане за единично настаняване - 150 лева;
- Дете до 12 години, настанено в двойна стая с двама възрастни - 40 лева отстъпка от пакетната цена;

- Посещение на двореца „Топкапъ Сарай” с Харема – 120 лева за възрастен (входна такса и екскурзоводско обслужване).
Посещението се осъществява при минимум 15 човека.

- Панорамна разходка с корабче по Босфора, посещение на Египетския пазар – 50 лева за възрастен, 30 лева за деца до 11.99 години. Посещението се осъществява при минимум 10 човека.

- Посещение на новия султански дворец “Долмабахче” – 90 лева за възрастен
Посещението се осъществява при минимум 15 човека.

- Кораб – ресторант по Босфора – 100 лева за възрастен/ 50 лв. за дете до 10 год. – Цената включва: трансфер до пристанището и обратно, вечеря, музикална и танцова програма, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки.

 - Аквариума "Истанбул" - 50 лева за възрастен, 40 лева за деца от 2 до 11.99 години.

НОЩЕН ИСТАНБУЛ с WATER GARDENS ISTANBUL - 40 лева за възрастен, 20 лева за деца до 11.99 години 

- Музей "Света София" - при възможност за посещение, входна цена - 70 лв.


 
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
- внасяне на 30% капаро при записване;
- доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване;

Всички допълнителни екскурзии се заявявят предварително и се заплащат при внасяне на крайна сума!!!

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- за лица над 18 години валиден задграничен паспорт;
- за лица под 18 години валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители. Ако детето пътува с единия или без родители и нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната;




 
Оферта № Е1030

Абонамент



Екскурзии