Екскурзия в Истанбул от Варна и Шумен

Маршрут: Варна - Шумен - Истанбул - Шумен - Варна
Дата на отпътуване: 05.10.2023, 02.11.2023, 30.11.2023
Времетраене: 4 дни / 3 нощувки
Вид транспорт: Автобус
цена от: 339 лв.
Дата Цена Резервирай
05.10.2023 339 лв. Резервирай
02.11.2023 339 лв. Резервирай
30.11.2023 339 лв. Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
21.09.23 - Има мъж за комбинация!
Програма:

1.Ден
03:00 Отпътуване от Варна, 04:00 Отпътуване от гр. Шумен. Преминава през ГКПП “Лесово”. Пристигане в Истанбул около 15:00 часа. 
Безплатна панорамна и пешеходна екскурзия на Истанбул с автобус и професионален екскурзовод на български език. Посещение на Българската желязна църква Свети Стефан. По Въжения мост над Босфора се преминава в Азиатската част на града, където се посещава местността “Йедитепе”. Там туристите имат на разположение около 30 мин за кафе и снимки за спомен на фона на прекрасната панорама, която се разкрива. След престоя на “Йедитепе” отново по Въжения мост туристите се връщат в Европейската част на Истанбул и се насочват към съвременния център на града - площад Таксим, преминаване по известния бул. Истиклал, стадион „Бешикташ”, покрай Долмабахче сарай, минава се над “Златният рог”.
Настаняване в хотела. Свободно време.


НОВО!!!  НОЩЕН ИСТАНБУЛ с най-новата атракция WATER GARDENS ISTANBUL - По желание:
Отпътуване от хотела с лицензиран екскурзовод в 18.30ч. Преминаване през Таксим, Бешикташ и Левент  по Босфорския мост, ще се озовем на единствения гастрономичен мол в Европа. Шоу с фонтани, лазери и музика се провежда на всеки 30 минути в огромния авфитеатър. Свободно време за разходки и вечеря в многобройните ресторантчета в мола. Продължителност на екскурзията: 4-5 часа, в зависимост от трафика.
Цена: 20 евро

Нощувка.

2. Ден
Закуска.
Пешеходна разходка из Старата Европейска част на Истанбул - Хиподрума – „Египетския обелиск”, „Змиевидната колона”, „Фонтана на Вилхелм II”. Разглеждане на “Синята Джамия” (при възможност се посещава се и вътре/, църквата “Света София” /при възможност се посещава се и вътре/, църквата “Света София” /отвън/ и Топкапъ /отвън/./ и Топкапъ /отвън/.
Свободно време за обяд.

14.00 ч. - Възможност за посещение стария султански дворец “Топкапъ Сарай” – една от най-големите атракции на Истанбул и музея “Света София” - безспорно най-мащабният и най-внушителен исторически паметник, завещан от Византия, бивш православен храм, превърнат по-късно в джамия, а днес – в музей.
Свободно време.

По желание – вечеря в традиционно ориенталско заведение.

Кораб – ресторант на Босфора – 45 евро – цената включва трансфер до пристанището и обратно, вечеря, музикална и танцова програма, неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство.
Нощувка.

3.Ден
Закуска.
• панорамна разходка с корабче по Босфора, посещение на Египетски пазар.
Екскурзията включва трансфер до пристанището, наем на корабче и екскурзовод на български език. Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта Румели Хисар, след това корабчето се отправя към Азиатският бряг. По бреговете на Босфора ще видите старовремски дървени вили, дворци от мрамор, крепости. Също така ще имате възможността да снимате великолепния дворец Долма Бахче, както и парковете и кралските павилиони на замъка Йълдъз. По време на обиколката ще имате възможност да видите и къщите в които се снимат част от прословутите турски сериали, излъчвани по българската телевизия. След обиколката, посещение на Египетски пазар със свободно време за пазаруване сред изобилието от подправки, сушени плодове и ядки, разнообразие от чайове и кафе, типични местни сувенири и традиционни подаръци.


Посещение на новия султански дворец “Долмабахче” – най-големият дворец в Турция с впечатляваща украса от злато и кристал. Цената за посещението включва входна такса, местен екскурзовод на български език и резервация.

Свободно време. Нощувка.
 
4.Ден
Закуска. Освобождаване на хотела.
Посещение на МОЛ "Флориа" и Аквариума "Истанбул" https://aquaflorya.com/ - Наскоро отвореният мол е кандидат да бъде новия атракционен център на Истанбул. Aqua Florya Mall има съвсем нова концепция, която ще промени възприятието за обикновения мол за пазаруване. Освен множеството магазини, които биха задоволили и най-капризния вкус, ще намерите заведения предлагащи ястия от най-различни световни кухни, приятен пейзаж, градини, 11 кина, детски развлекателни центрове и изложбени и културни площи. С гледка към морето, тераси, голям паркинг и алеи за разходки.

Отпътуване за България.

*Забележка - При минимум 15 човека, отпътуване от Разград, Велики Преслав, Търговище и Омуртаг без доплащане.

 
- Транспорт с комфортен автобус 3*/4*
- 3 нощувки, 3 закуски в хотел 3* в район Лалели
- Панорамна обиколка на Истанбул
- Посещение на Желязната църква Свети Стефан
- Пешеходна обиколка на Истанбул
- Водач от агенцията
- Екскурзоводско обслужване
- Пътни такси
- Медицинска застраховка


 
- Екскурзии по желание
- Входни и музейни такси
- Доплащане за единично настаняване - 120 лв
- Дете до 12 г., настанено в двойна стая с двама възрастни - 40 лв. отстъпка от пакетната цена

- Посещение на двореца „Топкапъ Сарай” – 80 лева за възрастен; 30 лева за деца до 5.99 години (входна такса и екскурзоводско обслужване). Посещението се осъществява при минимум 15 човека.

- Панорамна разходка с корабче по Босфора, посещение на Египетския пазар – 50 лева за възрастен, 24 лева за деца до 11.99 години. Посещението се осъществява при минимум 10 човека.

- Посещение на новия султански дворец “Долмабахче” – 70 лева за възрастен, 52 лева за деца до 5.99 години. Посещението се осъществява при минимум 15 човека.

- Кораб – ресторант по Босфора – 90 лева – Цената включва: трансфер до пристанището и обратно, вечеря, музикална и танцова програма, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки.

 
Аквариума "Истанбул" - 50 лева за възрастен, 40 лева за деца от 2 до 11.99 години.

НОЩЕН ИСТАНБУЛ с WATER GARDENS ISTANBUL - Цена: 40 лева, 20 лева за деца до 11.99 години
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
- внасяне на 30% капаро при записване;
- доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване;


Всички допълнителни екскурзии се заявявят предварително и се заплащат при внасяне на крайна сума

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- за лица над 18 год. валиден задграничен паспорт;
- за лица под 18 год. валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители. Ако детето пътува с единия или без родители и нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната; 
Оферта № Е3179

АбонаментЕкскурзии