Екскурзия до Бутан - самолет от София

Маршрут: Катманду – Паро – Тимпу – Пунака – Гангтей – Бумтанг – Ура - Паро - Катманду
Дата на отпътуване: 11.05.2019
Времетраене: 15 дни / 13 нощувки
Вид транспорт: Самолет
цена от: 7235 лв.
Дата Цена Резервирай
11.05.2019 7235 лв. Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други

Ден 1 София – Истанбул - Катманду

Групата се събира на летище София и в 17:50 часа излита за Истанбул. 
Следва полет Истанбул – Катманду в 20:45 часа.

Ден 2 Катманду

Кацаме в столицата на Непал в 06:20 часа. Трансфер до хотела. При възможност почивка в хотела до обед. Следобед сити тур основно в района на площада Дърбар. Нощувка. 

Ден 3 Катманду – Паро – Тимпу

След закуска свободно време до обед. Трансфер до летище и в 13:00 часа излитаме за Паро. Сам по себе си този полет е едно преживяване. Самолетът се рее около най-високите планински върхове в света. Ако имаме късмет, ще видим и Еверест. Кацаме в Паро и след паспортния контрол ни посреща представител на партньорската ни компания. Следва едночасов трансфер до столицата Тимпу. По пътя ще спрем до  манастира Tachog Lhakhang, построен през 14 век от известния тибетски йоги Тантгтонг Гуалпо. Той е прочут със своите умения като лекар, архитект, ковач и строителен инженер. След пристигане в Тимпу се настаняваме в хотела. В остатъка от деня, според времето, посещаваме мемориала Чортен. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Тимпу

След закуска започва нашата програма. Първо ще посетим музея под открито небе, който се нарича „Просто Бутан“. Там ще се запознаем с бита и културата на местното население, ще видим традиционен бутански дом, ще облечем местни носии. След това ще посетим малък резерват където ще видим националното животно на Бутан. То се казва Такин и е странна смесица от няколко животни, селектирана по естествен път от майката природа. Продължаваме с най-голямата статуя на Буда, разположена на един хълм над града. Обяд. След нея ще видим Ташичо Дзонг – най-важният манастир на града. Той служи и за секретариат на краля. За това какво е дзонга за всеки град, ще ви разкажем на място. Надвечер ще се разходим по улиците на столицата и ще заършим програмата с посещение на Мемориалната ступа. Тя е построена през 1974 г. в чест на третия крал от неговата майка. Ще направим ритуална кора около нея, както всички местни жители. Вечеря. Нощувка. 

Ден 5 Тимпу – Пунака

След закуска тръгваме на път  за Пунака през прохода Дочу-Ла 3100 метра. Той предлага уникална гледка към величествените хималайски върхове. Пристигаме в Пунака – старата столица на Бутан. Посещаваме “Двореца на великото щастие”, построен от обединителя на Бутан Шабдрунг през 1637г. Дворецът е построен на мястото, където се сливат реките на майката  Mo Chhu  и тази на бащата Pho Chhu.  Тук през 1907г. е короясан първият крал на Бутан.  След това се изкачваме до храмът  Чими Лаканг.  Той се свръзва с Друкпа Куенли /Лудият монах/, който е възстанал срещу ортодоксалния будизъм.  Той е учел, че религията е вътрешно усещане и не е задължително да си отдаден монах, за да получиш просветление. Той е смятан също за покровител на плодородието и много бездетни двойки отиват да се молят там, намирайки изцеление. Обяд. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Пунака – Гангтей 

След закуска ще отдъхнем за малко от пътуванието и насладим на природата. Ще се отправим към село Нумганг. Там са родени и израсли четирите сестри, които сега са жени на краля. Ще достигнем до манастира Тало. Ще се разходим няколко часа сред красотите на Бутан, като завършим в Пунака Дзонг. Близо до реката ще обядваме на импровизиран от нашите домакини пикник. След това се отправяме към Гангтей. На този ден ще се насладим на най-високата долина в Бутан – Пхобжика и ще спираме на различни забележителности. Ще посетим училище, разположено на височина почти 3000 метра. След пристигане ще се разходим по равна гориста местност, където добрите пешеходци ще имат шанс да повървят. Който не желае, ще бъде откаран с автобуса.  Вечеря. Нощувка. 

Ден 7 Гангтей

Днес ще посетим по-фамозния манастир Гангтей Гомпа. Той е най-големия в Бутан, изповядващ разновидност на будизма наречена Нингма. Ще посетим и селото около манастира. След обед ще гостуваме на бутански дом, където ще се открием месните игри с лък и ще вечеряме. Нощувка. 

Ден 8 Гангтей – Бумтанг

Днес е най-дългият ни преход в Бутан. Ще преминем през високопланински проход висок 3300 метра. Той се явява границата между западен и централен Бутан. По път ще спрем в Тронгса където ще обядваме и ще направим кратко посещение на местния Дзонг. Аритектурата му е много интересна. От този Дзонг е осъществяван контрол върху централен и източен Бутан. Именно Тронгса е била столица при управлението на първия и втория крал. Вечерта пристигаме в Бумтанг. Вечеря.  Нощувка.

Ден 9 Бумтанг 

Бумтанг се нарича място, включващо четири долини с височина от 2600 до 4500 метра. Те са Ура, Чумей, Танг и Чокхор. Тук прорамата включва пешеходен преход до манастира Тамшинг, основан през 1501 г, известен с оригиналната си и много добре запазена будистка живопис. Ще посетим и Джакар дзонг-  замъка на бялата птица. Обяд. След него ще посетим манастира Джамбей Лхакханг, построен през 7 век и Курдже Лхакханг от 8 век, около който има извор на свята вода. Смята се, че тя е изцелила от тежка болест краля на Бутан. В края на деня ще посетим и Манастира Тангби, където ще присъстваме на Пуджа – специална будистка церемония. Вечеря. Нощувка.  

Ден 10 Бумтанг – долината Танг

След закуска се отправяме към долината Танг. Там ще посетим един от малкото женски манастири в страната. Следва Уген Чолинг – манастир музей. Ще преминем живописни реки и ще се докоснем до девствена природа.  Релефът е подходящ за всички възрасти. Вечеря.Нощувка. 

Ден 11 Бумтанг – Ура

Очарователната долина Ура е на два часа път с кола от Бумтанг. Пътят няма да ни отегчи, защото минава през живописна гора и полета. Целта на нашето пътуване е да посетите Лама. Лама Гялцо е наследник на сумтангския манастир, от 12-ти век, училището на тибетския будизъм Дрикунг Каджу. Ще имаме беседа и вечеря в къщата на Ламата. Също така ще посетим манастира заедно с него, и ще се разходим наоколо. Това място е изпълнено със специална енергия. Ще научим истории за местните духове и божества.

Ден 12 Полет до Паро

Пристигане в Паро, настаняване и обяд. След обяд ще посетим Кичу-лхаканг- един от най-старите манастири в Бутан. Той е основан през VII в. от крал Сонгцен Гампо, благодарение на която будизмът се разпространил през огромната територия на Тибет и Хималаите. Според легендата, Сонгцен Гампо с помощта на Кичу, изгонил канибала, който се засели в Хималаите и кара хората да се страхуват. Ще имаме време за разходка и пазаруване на сувенири.

Ден 13 Манастирът “Гнездото на тигъра”

Всеки турист посетил Бутан, мечтае да се изкачи до този манастир. Толкова много мистика витае около него. Защо е построен? Как функцонира и до днес? Отговорът на тези въпроси ще получим след покоряване на височината, където е разположен той. Необходими са около 2.30 часа изкачване и преодоляване на около 800 метра денивелация. Всеки турист преценява сам своите физически възможности и си носи подходящи за планинско изкачване обувки. Според легендата Гуру Ринпоче е бил носен от тигрица до това мято, когато той е разпространил будисткото знание по тези земи  през 8 век. Обядът ще бъде на пикник покрай реката.  След обяд ще имаме свободно време, за да посетим разнообразните магазинчета за сувенири и местни кафенета. Вечеря. Нощувка. 

Ден 14 Паро – Катманду

След закуска свободно време и  трансфер до летището.  В 13:40ч. следва полет до Катманду. След пристигане в Непал следва трансфер до хотела, който се намира в сърцето на градската чаршия. Вечеря   в Bhojan Griha Restaurant, където ще се запознаем от първо лице с традиционните местни ястия и музикални образци от различни краища на Непал. Нощувка. 

Ден 15 Катманду - София

Рано сутринта трансфер до летището и полет в 7:35 часа София през Истанбул. Пристигане в София в 16:55 часа.

Цена на човек в двойна стая  - 3699 евро / 7235 лева.

Доплащане за единична стая – 500 евро / 978 лева.

 • Самолетни билети с включени летищни такси за София – Катманду - София; Катманду – Паро Катманду; Бумтанг – Паро.
 • Разрешен багаж до Катманду – 30 кг, а за останалите полети до 20 кг.;
 • 13 нощувки в хотели  3 и 4 звезди;
 • 13 закуски, 10 обяда и 11 вечери;
 • Всички трансфери между отделните локации с автобус, самолет или джипове;
 • Всички забележителности и входни такси по програмата;
 • Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 20 000 USD;
 • Виза за Бутан;
 • Водач – преводач на български, запознат с източните религии и няколко тура в тази уникална страна.
 • Виза за Непал – 25 USD заплаща се на летище при влизане в страната;
 • 2 броя паспортни снимки за визата за Непал;
 • Лични разходи.

Условия:

 • Записването за екскурзията се осъществява след сключване на договор и внасяне на депозит в размер на 2000 лева;
 • Анулационни условия – съгласно сключения договор за организираното пътуване;
 • Минимален брой за осъществяване на програмата: 15. Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой: 45 дни преди датата на отпътуване
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане;
 • За деца под 18 години, пътуващи сами или с единия от родителите, освен необходимия документ за самоличност, е необходима и нотариално заверена декларация на български език от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува в чужбина, с изписан телефон на нотариуса. Оригиналната декларация и 2 копия следва да се носят по време на програмата;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата и местата за настаняване при необходимост;

Забележка:

**Цената на програмата е калкулирана при курс 1 USD = 1.65 BGN. При промяна на курса с над 0,05 BGN, възникнала след подписване на договора, цената подлежи на корекция.

Оферта № Е1663

АбонаментЕкскурзии