Екскурзия до Памуккале, Троя и Ефес - ТОП ЦЕНА - автобус от Варна и Шумен

Маршрут: Варна - Шумен - Чанаккале - Бергама - Кушадасъ - Памуккале - Ефес - Къщата на Дева Мария - Памуккале - Айвалък - Троя - Шумен - Варна
Дата на отпътуване:
Времетраене: 5 дни / 4 нощувки
Вид транспорт: Автобус
цена от: 299 лв.
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други

1 ден:
Отпътуване от Варна и Шумен рано сутринта, в посока ГКПП Турция - Одрин - Чанаккале. Преминаваме през пролива Дарданели, свързващ Мраморно и Егейско море. Пристигаме в най-големия град на пролива - Чанаккале - град-свидетел на много важни битки от историята, известен с Троянската война. Настаняване в хотел в центъра на Чанаккале. Свободно време за разходка. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.


2 ден:
Закуска. Отпътуване за Бергама - наследник на древногръцкия Пергамон. Посещение на Акропола - втората по големина библиотека в античния свят, в която се съхранявали над 200 000 пергаментови списъци, храмът на Атина. Отпътуване за Кушадасъ - разположен в красив залив, града очарова със забележителните си морски пейзажи. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ден:
Закуска. По желание - Целодневна екскурзия до Памуккале - магическата и зрелищна природна местност, уникална в целия свят. Варовиковите отлагания от горещите минерални извори са облекли скалистите тераси в ослепителна белота. Оттам идва и името на Памуккале - "замък от памук", което напълно отговаря на този екзотичен природен феномен. Точно минералната вода е причината за възникването на това място на античния свещен град Хиераполис и превръщането на Памуккале в най-стария балнеоложки курорт в света. Връщане в хотела в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.

4 ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на древния град Ефес - един от най-известните градове на античността, познал властта на йонийци, лидийци, персийци, римляни и турци. Посещение на къщата на Дева Мария, където е прекарала последните дни от живота си. Свободно време за обяд. Отпътуване за Айвалък - Саръмсаклъ. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5 ден:
Закуса. Освобождаване на хотела. Отпътуване в посока Чанаккале и Дарданелите. Посещение на древния град Троя, чийто произход е възпят в митове и легенди за богове и герои, за най-прочутия войн на земята и за най-красивата жена. Освен разкопките, интерес представлява макет - голям дървен кон. Ще чуете историята за Троянския кон, с който гърците чрез хитрост завладяват величествения град. Отпътуване за България.

 
 
Научете повече за дестинациите по програмата: https://redtours.bg/перлите-на-егейско-море-памуккале-троя-и-ефес~43
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Пътни, магистрални, фериботни, гранични такси и паркинги;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Чанаккале - хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в района на Айвалък - хотел 3*;
 • 2 нощувки, закуски и вечери в Кушадасъ - хотел 3*;
 • Екскурзия до древния град Троя (заплаща се само входния билет);
 • Екскурзия до град Бергама (заплаща се само входния билет и лифта);
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Водач от агенцията;
 • Медицинска застраховка;

ЗАБЕЛЕЖКА - При минимум 15 човека, отпътуване от Разград, Велики Преслав, Търговище и Омуртаг, без доплащане.
 • Допълнителни екскурзии:
- Екскурзия до Ефес и къщата на Дева Мария - 38 евро за възрастен, 25 евро за деца 7-11.99 години, безплатно за деца 0-6.99 години; Цената включва: вход, превоз, лицензиран екскурзовод, посещение на магазин за локум, обяд (без включени вода и напитки по време на обяда).
- Екскурзия до Памуккале - 38 евро за възрастен, 25 евро за деца 7-11.99 години, безплатно за деца 0-6.99 години; Цената включва: вход, превоз, лицензиран екскурзовод, посещение на магазин за оникс, обяд, (без включени вода и напитки);
 • Напитки по време на вечерите;
 • Медицинска застраховка за хора над 70 години - 6 лева;
 • Входни такси за обектите по програмата:
- Древния град Троя - 42 турски лири;
- Лифт до Бергама - 35 турски лири;
- Входна такса за Акропола - 42 турски лири;ОТСТЪПКИ ЗА ДЕЦА
- Деца до 6.99 - 130 лева отстъпка от пакетната цена.
- Деца от 7 до 12.99 години - 85 лева отстъпка от пакетната цена.

ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНО НАСТАНЯВАНЕ - 90 ЛЕВА


 
Условия за записване:

- Внасяне на капаро - 100 лева при записване;
- Доплащане не по-късно от 15 дни преди дата на отпътуване;

Всички допълнителни екскурзии се заявяват предварително и се заплащат при внасяне на крайната сума!!!

Необходими документи:

- За лица над 18 години - валиден задграничен паспорт;
- За лица под 18 години - валиден задграничен паспорт при пътуване с двама родители. Ако детето пътува с един родител или без родители, е необходимо нотариално заверено пълномощно оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната;

 
Оферта № Е1888

Абонамент