Коледни базари в Румъния - Сибиу, Брашов, Синая, Букурещ - автобус от Варна и Шумен

Маршрут: Варна – Шумен – Русе - Сибиу – Брашов – Синая – Букурещ – Русе – Шумен - Варна
Дата на отпътуване:
Времетраене: 3 дни / 2 нощувки
Вид транспорт: Автобус
цена от: 199 лв.
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
 
Предлагаме Ви приказен коледен уикенд в Трансилвания – вижте и се насладете на трите най-големи Коледни базари в Румъния – Сибиу, Брашов и Букурещ.
Разходете се из прекрасната зимна Синая и се почувствайте като аристократи в емблематичния хотел Imperatul Romanior на площада на Сибиу.
 
 
Програма:
 
Първи ден: Отпътуване
 
Отпътуване в 04:00 часа от Варна, в 05:00 часа от Шумен. Пристигане в Сибиу около 15:00 часа. Следва пешеходна обиколка на града. Сибиу или Херманщат е градът на Къщите с очите, Моста на лъжите и първите неща в Румъния - първи театър, първа болница, първа аптека, първа фабрика за хартия, първата книга на румънски език, първи музей, първи зоопарк, първо използване на електричество в Румъния.
Настаняване в хотел Imperatul Romanilor http://www.imparatulromanilor.ro/ - Сградата на хотел Imparatul Romanilor датира от 16-ти век. Тя впечатлява с изискана архитектура и елегантен интериор. Той се намира в историческия център на Сибиу, на основната търговска пешеходна улица и до площадa на Стария град, където е разположен Коледния базар на града – Първият коледен базар в Румъния, който се е състоял за първи път през 2007 година.
Свободно време за посещение на Коледния базар и разходка. Нощувка.
 
Втори ден: Брашов – Сърцето на Трансилвания
 
Закуска. Следва отпътуване за Брашов. Пристигане в Брашов преди обяд. Туристическа обиколка с екскурзовод. Градът е известен още в Средновековието като голям занаятчийски център - добре охраняван с кули-бойници и бастиони и крепостни стени. Главният площад на Брашов се е развил като средище на обществения, духовния и стопанския живот на града. Централно място в площада заема сградата на Кметството.  
Възможност за свободно време в центъра и посещение на Коледния базар. Всяка година Брашов се опитва да създаде най-красивият Коледен базар, а през последните няколко години на този базар може да видите най-високата елха в Румъния. Разходете се из базара, насладете се на традиционните пушени меса и сирена. Не пропускайте да опитате и местното вино. 
Следобед отпътуване за Синая. Настаняване в хотел Caraiman https://palacesinaia.ro/caraiman/ - Caraiman е един от първите и най-старите хотели в Синая, стратегически разположен, с гледка към планината Бучеги и парк Димитър Гика, точно в центъра на града. Насладете се на привилегията да останете
в неокласическа сграда в румънски стил, открита през 1881 година, истински паметник, класифициран като национално наследство.
Свободно време за разходка и посещение на Коледния базар в Синая. Възможност за вечеря в традиционно румънско заведение. Нощувка.
 
Трети ден: Замъкът Пелеш – Малка приказка в сърцето на Карпатите
 
Закуска. Среща на рецепция и се отправяме към замъка Пелеш (Синая), смятан от мнозина за представител на едни от най- хубавите дворцови комплекси не само в Румъния, но и в цяла Европа.
Следва отпътуване за Букурещ. Панорамна автобусна обиколка на града с екскурзовод и беседа: площад Виктория, Триумфалната арка, построена по подобие на арката в Париж през 1922 година в памет на загиналите в Първата световна война, Дома на Свободния печат – сградата, в която се намират централите на най-големите румънски вестници, Булевардът на посолствата, Атенеума – най-голямата концертна зала в Румъния, Библиотеката, Народния театър, Университета.
Свободно време за разходка и посещение на Коледния базар в Букурещ - Коледния базар привлича посетители с много атракции, концерти, музикални изпълнения, къща на Дядо Коледа, ледена пързалка, въртележки, приказни герои, с които може да си направите снимки, традиционни ястия, греяно вино и чудесни идеи за подаръци.
Отпътуване обратно за България в 18:30 часа. Пристигане в Шумен около 23:00 часа, във Варна около полунощ.

 
  • Транспорт с лицензиран автобус;
  • 1 нощувка в Сибиу в хотел Imperatul Romanilor http://www.imparatulromanilor.ro/ - с включена закуска;
  • 1 нощувка в Синая в хотел Caraiman https://palacesinaia.ro/caraiman/ - с включена закуска;
  • Пътни такси;
  • Пешеходна обиколка в Сибиу;
  • Пешеходна обиколка в Брашов;
  • Панорамна обикола на Букурещ;
  • Екскурзоводско обслужване на български език;
  • Водач от агенцията;
  • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 5000 евро, валидна за чужбина;
  • Входна такса за замъка Пелеш – 30 леи;
  • Разходи от личен характер;
Доплащания и отстъпки:
  • Доплащане за единично настаняване – 60 лева;
  • Дете до 12 години, настанено с двама възрастни в двойна стая – 30 лева отстъпка от цената за възрастен;
Оферта № Е1664

Абонамент



Екскурзии