Нова година в Йордания (С нощувка в пустинята) - самолет от София

Маршрут: САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 8 дни (АКАБА, ПУСТИНЯТА ВАДИ РУМ, ПЕТРА, КЕРАК, МАДАБА, НЕБО, ДЖЕРАШ, АМАН, )
Дата на отпътуване: 26.12.2019
Времетраене: 9 дни / 6 нощувки
Вид транспорт: Самолет
цена от: 2485 лв.
Дата Цена Резервирай
26.12.2019 2585 лв. Резервирай
  • Програма
Програма по дни

Ден 1
26.12.2019 Среща в 14.00 ч на летище София, Терминал 2. В 19.45 ч. – самолетен полет София – Букурещ с “Tarom”. Пристигане в Букурещ в 20.50 ч.

Ден 2
27.12.2019 В 00.30 ч. полет Букурещ –Аман. Пристигане на международното летище “Кралица Алия” в Аман в 03.10 ч. (местно време). Трансфер до хотел. Нощувка в Аман.

Ден 3
28.12.2019 АКАБА Закуска. Отпътуване за Акаба. – пристигане в Aкаба, курорт на Червено море, известен в цял свят с отличните възможности за гмуркане. Транфер до хотел. Нощувка в Акаба. Закуска. Свободно време с възможност за плаж или по желание – разходка с корабче в Червено море. Вечеря и нощувка в Акаба.

Ден 4
29.12.2019 ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПУСТИНЯТА ВАДИ РУМ – НОЩУВКА В ПЕТРА Закуска. Целодневна ексурзия до лунната пустиня Вади Рум. “Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал Лорънс Арабски цветния каньон, през който ще минете този ден. Голяма част от филма на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман там и всъщност самият Лорънс в действителност се е подвизавал по тези места по време на Арабското въстание. Вади Рум е просторно място с романтичен дух и съвършенна красота, опасан от внушителни извиващи се червеникави пясъци. Навсякъде, където погледа Ви стига, масивните скални планини в странни форми и невероятни пастелни цветове изглеждат сякaш изникват от нищото. Скалните рисунки в естествените пещери носят доказателства за праисторическо присъствие. Днес това изключително място е подслонило няколко фамилии приятелски настроени бедуини, които ще Ви посрещнат в своите пъстри шатри, за да Ви нагостят с вкусен чай с мента и кафе с кардамон. Следва 2-часово сафари в пустинята с джипове. При възможност, може да се насладите на едночасова разходка с камила (по желание). Следват - забавления и танци край огъня в бедуинския лагер. Вечеря и нощувка в бедуинска палатка в лагера “Disi Campsite” в пустинята.

Ден 5
30.12.2019 ЦЕЛОДНЕВЕН ТУР НА ПЕТРА Закуска. Този ден се разглежда каменния град Петра, наричан още „розовия град” заради естествения розово-червен цвят на скалите. Градът е включен в Листата за световно природно и културно наследство на ЮНЕСКО. Открит е случайно през 1812 г. от швейцарския пътешественик Буркхард. Преди се е наричал “Изгубеният град” и е бил известен само на бедуините. До него се стига след като се прекоси пустинята и се мине през стръмен каньон, дълъг над 1 км., със стени високи около 200 м., наречен Сик. След това пред погледа ни се открива смайващата 50-метровата Съкровищница, наречена Ал-Каснех Фарун, позната ни от филма “Индиана Джонс”, в която се счита също, че е скрит Светия Граал. Следват повече от 4000 открити внушителни фасади, изсечени в скалите, Римския амфитеатър със 7000 седящи места, Византийската църква с красивата цветна мозайка, царските гробници, пазарите и Храмът на крилатия лъв. По желание, има възможност да се изкачим до Манастира, една от най-внушителните постройки в комплекса. Връщане в Петра. Нощувка в Петра.

Ден 6
31.12.2019 ПЕТРА – НЕБО – МАДАБА – КЕРАК – АМАН Закуска. Рано сутринта се тръгва по живописния Кралския път и се разглежда замъка в Керак. Продължава се към мозаечния град Мадаба, където се посещава църквата „Св. Георги” с прочутата мозаечна карта на Обетованата земя от 6-ти век. Картата е изработена от повече от 2 млн. малки квадратни цветни камъчета и изобразява множество свещени християнски места. Ще видите и планината Небо, от която се смята, че Моисей е зърнал Обетованата земя и е предал богу дух. Тук остава и вечният му дом. На мястото е построена църква, посетена от папата, който собственоръчно е засадил дърво в градината. От тази точка се разкрива красива гледка към река Йордан, Мъртво море, Йерихон и възвишения на Юдея. Продължава се до гр. Аман. По желание – празнична новогодишна вечеря. Нощувка в Аман.

Ден 7
001.01.2020 АМАН – ДЖЕРАШ – АМАН - ЧЕСТИТА НОВА 2020 ГОДИНА! Закуска. Обиколка на Аман, известен в историята като Рабат-Амон, а през гръко-римските времена като Филаделфия. Включва посещение на Цитаделата с множество разкопки от римско и византийско време, както и от Умаядската цивилизация. Величественото възвишение предлага красива гледка към пазарната част на града. Тук се посещават: храма на Херкулес, Двореца Умаяд с красивите каменни резби, Византийската църква и по желание – Националния археологически музей. Обиколката на града включва и посещението на Римския амфитетър, издълбан в хълма, в долната част на Цитаделата, както и разходка в старата и новата част на града. Обиколката продължава с разглеждане на най-добре запазения римски град в Средния Изток, Джераш. Там се посещават останките от древната римска колония, сред които храма на Артемида, храма на Зевс с кръглия трон, Амфитеатъра, стария римски път “Кардо Максимус” и трите византийски църкви: на „Св. Козма и Св. Дамян”, на „Св. Йоан Кръстител” и на „Св. Георги”. Връщане в Аман. Вечеря и нощувка в Аман.

Ден 8
02.01.2020 АМАН – МЪРТВО МОРЕ Закуска Вашият тур продължава с разходка до Мъртво море. Библейските археолози твърдят, че Макдас е мястото където е живял и работил Йоан Кръстител, както и мястото, където Христос е кръстен във водите на река Йордан. Разходката продължава към кладенеца Елижах до Църквата Свети Йоан на река Йордан, като пътя лъкатуши покрай красиви тамарискови дръвчета. Този вълнуващ ден завършва с посещение на Мъртво море, където имате възможност за плуване в солените води на Мъртво море, което е най-соленото в света и в него практически не се потъва. Трансфер до летището.

Ден 9
03.01.2020 В 03.15 часа – полет Аман – Атина с „Aegean Airlines” Пристигане в Атина в 06.00 часа. В 08.45 часа полет Атина – София. Пристигане в София в 10.05 часа.1.  В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
- самолетни билети за международните полети: София – Букурещ -Аман  и Аман – Атина
–  София с “Tarom” и „Aegean Airlines” ;
- трансфери летище – хотел – летище;
- виза за Йордания (визата се изготвя на място на летището в Аман)
- такса за обработка на документите за виза за Йордания;
-  1 нощувки с 1закуска и 1 вечеря в хотел 3* в Акаба;
- 1 нощувка със закуска и 1 вечеря в бедуинска палатка в лагера “Disi Campsite”  
в пустинята;
- 1 нощувкa с 1 закускa и  3* в Петра;
- 3 нощувки с 3 закуски и 1 вечеря в хотел  3* в Аман;
- всички музейни такси (без входа за Националния археологически музей);
- 2-часово сафари в пустинята с джипове (4-ти ден);
- екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на  
 български език, от водачът, който придружава групата);
- наземен транспорт с туристически автобус при обиколките в Йордания;
- такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – 54 лв.
2.  В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро21 лв. за лица до70  год., за лица от 71 год. до 80 год. – 42 лв.;
  • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
  • напитките (безалкохолни и алкохолни) към вечерите в Аман, Петра, в бедуинския   лагер в пустинята и в Акаба;
 
  • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
  • разходка в Червено море:  - с лодка – 15 евро
            (3-ти ден)                         - с корабче - 25-30 евро
  • разходка с камила в пустинята Вади Рум – 15 евро (4-ти ден);
  • празнична новогодишна вечеря – 130 щ. долара на човек ( 6-ти ден)
  • вход за Националния археологически музей5 йордански динара (около 10 евро) (7-ми ден);
*Забележки:
     1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на    
     групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори,    
     както и за последните два дни по същата.
     2.  За външните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 8 кг. за ръчен багаж.
   3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 23.05.2018 г.
   4.  Категоризацията на хотелите в Йордания не съответства на критериите за
  категоризация на хотелите в Европа.
 5.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните            
такси от  страна на авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на          екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
клиента. 
3. Цената 2 485лв./ 2 585лв. е за човек в двойна стая в хотел 3*. За единична стая се налага  доплащане от 320 лв.
4. Цената 2 585 лв./ 2 685 лв. е за човек в двойна стая в хотел 4*. За единична стая се налага доплащане от 420 лв.                                                                                          
5. За деца до 12 год., настанени на трето допълнително легло – отстъпката е 100 лв.
 
6.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО),        
             - по банков път.
 


ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ 1000 лв.

Цени:  -  за хотел 3*   -  при промо цена - 2 485 лв.
                                  -при стандартна цена 2 585 лв.
              -   за хотел 4*   - при промо цена 2 585 лв.
                                - при стандартна цена - 2 685 лв.
 

Информация за хотели 3* (или подобни):
Акаба  - Read Hotel Suites 3* http://ww12.raedhotel.com/
Вади Рум – SAND ROSE - DISI CAMP  http://www.sandrosecamp.com/
Петра -  Edom Hotel  3* http://www.edomhotelpetra.com/
Аман - Hotel Al Fanar 3* http://www.alfanarpalacehotel.com/
Информация за хотели 4* (или подобни):
Акаба  - City Tower Hotel* http://citytoweraqaba.com/
Вади Рум – SAND ROSE - DISI CAMP  http://www.sandrosecamp.com/
Петра  - Stella Hotel  4* http://www.sellahotel.com/
АманCentury Park Hotel 4* http://www.centurypark-hotel.com/
 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  2 485 лв.  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 15 ЧОВЕКА  ЦЕНАТА Е  2 565 ЛВ
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  2 585 лв.  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 15 ЧОВЕКА ЦЕНАТА Е  2 665 ЛВ
 
 
 
ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  2 585 лв.  ЗА ХОТЕЛ 4* Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 15 ЧОВЕКА  ЦЕНАТА Е  2 665 ЛВ
 
 
 
 
 СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  2 685 лвЗА ХОТЕЛ 4* Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 15 ЧОВЕКА ЦЕНАТА Е  2 765 ЛВ
 
 
 
 
Оферта № Е2312

АбонаментЕкскурзии