Санкт Петербург - В пика на Белите нощи, 15-20 юни, самолетна екскурзия от София. 5 нощувки!

Дата на отпътуване: 15.06.2020
Времетраене: 6 дни / 5 нощувки
Вид транспорт: Самолет
цена от: 2315 лв.
Дата Цена Резервирай
15.06.2020 2315 лв. Резервирай
 • Програма

Санкт Петербург - В пика на Белите нощи
самолетна екскурзия от София

6 дни / 5 нощувки, 15-20 юни 2020


Програма на екскурзията:

15 юни: Излитане от летище София с полет на България Ер в 15:10ч. Пристигане на летище Шереметиево в Москва в 18:05. Полет Москва - Санкт Петербург, пристигане на летище Пулково в Санкт Петербург в 22:30ч. Посрещане от фирмата-партньор и трансфер. Настаняване в хотел Дипломат 4* в стандартни стаи. Нощувка.
16 юни: Закуска. Панорамна автобусна екскурзия на града с екскурзовод на български език: Невский проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Екскурзия в Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 1703 год., от която води началото си градът Петербург; разглеждане на територията и посещение на Петро-Павловския събор - строителството му започва през 1712 г., построен е в стил холандски барок. Необичайни за традиционното руско катедрално строителство са както външния облик на събора, така и вътрешния интериор. Интериорът наподобява парадна зала на дворец. В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год. в специална гробница са погребани и останките на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г.в Екатеринбург (5 часа). Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.
17 юни: Закуска. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец - имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най-бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексната екскурзия: парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „Убийството на Распутин”, в която  ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г. Обзорна екскурзия в Ермитажа (основна сграда) - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р.Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали. Свободно време в Ермитажа. Трансфер до хотела (продължителност на програмата ок. 6,5 часа) Свободно време. Нощувка.
18 юни: Закуска. Автобусна екскурзия  на български език в Царское село - забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разглеждане на парка на двореца.  Връщане в Санкт Петербург. Обяд в ресторант в града. Екскурзия на български език „Храмовете на Санкт Петербург”: Исаакиевския събор - най-големият православен храм на Санкт Петербург, посветен на личния покровител на Петър Велики - преп. Исаак Далматски. Посещение на Казанския събор - паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка. (Продължителност на програмата ок. 9 часа). Нощувка.
19 юни: Закуска. Екскурзия на български език до Петерхоф (6,5часа) - извънградския дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг и великолепни каскади. Екскурзия с екскурзовод на български език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Свободно време в парка. Трансфер до хотела. Свободно време. 23,30ч. - Нощна разходка с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург „Развод мостов” по време на която може да се наблюдава вдигането на мостове над р. Нева и приказно осветените дворци с включени трансфери от и до хотела. (ок. 2,5 часа).  Нощувка.
20 юни: Закуска. Освобождаване на стаите до 12ч. Свободно време. Трансфер до летище Пулково за директне полет Санкт Петербург - София на България Ер в 17:40ч.  Пристигане в София в 21:10ч.
   
Внимание: Туроператорът си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.
Полетното разписание е в местни времена.

! Важно: Допълнително легло може да се постави само в двойна стая супериор -  потвърждение при наличност.
 
Условия за резервация:

 • 35% депозит
 • Доплащане - 35 дни преди датата на отпътуване

 

Програмата се провежда при минимум 35 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 21 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването. 
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
 • Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
 • По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”Цената включва:
 • самолетен билет за  полет София - Москва - Санкт Петербург - София на авиокомпания България Ер с чекиран и ръчен багаж и кетъринг
 • летищни такси (102 лв.) към 15.11.19 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет)
 • 5 нощувки със закуски в хотел Дипломат 4* в стандартни стаи
 • трансфери летище-хотел-летище
 • описаните екскурзии  с екскурзовод на български език
 • 1 обяд: 4-степенно меню + кафе/чай, минерална вода
 • входни такси за посещаваните музеи по програмата
 • слушалки по време на екскурзионната програма
 • медицинска  застраховка (с покритие 50000 €)
 • тур-лидер от туроператора


Цената не включва:
 • стойността на руската туристическа виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни - 120 лв. (с включена такса визов център). Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат.
 • ! възможност за безплатна електронна виза (самостоятелно кандидатстване)
 • доплащане за застраховка за туристи над 66 год - 21 лв.
 • лични разходи
 • възможност за допълнителни екскурзии по желание:
        - Павловск: двореца и парка
        - Руско фолклорно шоу в „Дом офицеров” с трансфери, входни билети и кетъринг през антракта  

 
Оферта № Е3407

АбонаментЕкскурзии