Най-големите грешки, които туристите правят в Рим

06 Ноември 2018 г.
Най-големите грешки, които туристите правят в Рим

Рим, Италия, е популярна туристическа дестинация за туристите от цял ​​свят. Градът е богат на история, култура и легенди. Той е изключително атрактивен за посетителите, въпреки че има и много туристически капани. Ето ги и тях:

1. Поръчвате дълго кафе, вместо да пиете италианско еспресо като местен - Една сериозна част да посетите Италия е храната. Затова поръчвайте като местните, не пренасяйте своите навици там.

2. Посещавате популярни атракции в средата на деня - Ако можете да пренастроите графика си, посетете някои от забележителностите късно през нощта или рано сутринта, за да се насладите максимално и то без тълпи туристи наоколо.

3. Разчитате единствено на музеите, за да видите изкуството - Губите време и пари, ако ходите само по музеите, за да научите за римската история и изкуство. Можете да видите изобилие от красиво изкуство и архитектура в църквите и то безплатно.

4. Приемате, че всички говорят английски - Ще се справите много по-добре с римляните, ако научите няколко италиански думи, които да използвате в ресторанти, магазини и музеи.

5. Да взимате такси навсякъде - Ще пропуснете някои от най-добрите места на града (и ще похарчите един тон пари), ако разчитате само на таксита за да обиколите навяскъде.

6. Обикаляте само центъра, без да се мушнете в страничните квартали - Има много повече интересни места в Рим, отколкото очевидните забележителности в центъра на града. Не забравяйте да изследвате и други квартали за да усетите автентичната римска култура.

7. Посещаване на Рим само през лятото - Може да изглежда очевиден избор да посетите Рим през летните месеци, но освен горещината, вие ще се сблъскате и с огромни тълпи от туристи. Опитайте рано на пролет или късно есента. Може да е дъждовно и по-хладно, но ще опознаете и почувствате града истински.

8. Чакате с часове, за да зърнете някоя забележителност - Ако искате да видите колкото се може повече по време на вашето пътуване, по-добре закупувайте билетите си по-рано - онлайн.

9. Не виждате друго освен популярните атракции - За да не пропуснете да видите с очите си Колизеума или Римския форум, може би пропускате великолепни забележителности като някои паркове и вили, запазили духа на средновековието.

10. Разчитате на градския транспорт твърде много - Ако планирате да вземете автобуса или метрото в Рим, уверете се, че сте наясно как работи общественият транспорт в града, за да не се окаже, че сте закъснели или изпуснали някое планирано мероприятие.

11. Не внимавате за ценностите си - За един град препълнен от тълпи туристи, джебчийството не е рядкост. Пазете ценните си вещи близо и не демонстрирайте, колко пари носите.

12. Поръчвате не-италианско вино или се придържате само към вината, които познавате - Възползвайте се от възможността да поръчате италианско вино, когато сте в ресторант. Може да откриете нова любима марка.

13. Да се къпете във фонтаните - Бeз значение, какво сте виждали по филмите - не го правете. Рискувате да спечелите солена глоба.


ЗА ДА ИЗБЕГНЕТЕ ТЕЗИ ГРЕШКИ, ПЪТУВАЙТЕ В РИМ С РЕД ТУРСhttps://redtours.bg/екскурзия/екскурзия-в-рим-със-самолет/1291

 

АбонаментЕкскурзии