Най-красивите Коледни базари в Румъния

05 Ноември 2018 г.
Най-красивите Коледни базари в Румъния
Когато си помислим за Коледа, в съзнанието ни изплуват известните коледни базари в Австрия, Германия или Унгария. Сега имате възможност да вкусите от тази коледна магия, обръщайки поглед към северната ни съседка. Румънците също са се подготвили с перфектни коледни базари и много намаления.

Заредете се с коледно настроение и посетете всички тези места с Ред Турсhttps://redtours.bg/екскурзия/коледни-базари-в-румъния-автобус-от-варна-и-шумен/1664

1. Коледен базар в БукурещНа коледния базар в Букурещ има 100 коледни къщички, които предлагат най-различни неща - от коледни подаръци, греяно вино и играчки до типично румънски десерти и ръчно изработени вещи. Има за всекиго по нещо! На изградената сцена пък гостуват изпълнители, танцьори, разиграват се традиционни обичаи...Коледно настроение струи от всякъде :)

2. Коледен базар в Сибиу
С откриването на коледния базар в Сибиу започва празничният сезон в Румъния. Двайсетметрова елха и около сто сергии очакват посетители. Предлагат се домашни лакомства и ръчно изработени изделия. Хора от цялата страна и от чужбина идват, за да си купят нещо, да се повеселят и да пийнат греяно вино. Коледният базар в Сибиу е смятан за най-веселия и колоритен в Румъния.

3. Коледен базар в Брашов - Базарът в Брашов е организиран по подобие на този в Нюрнберг, Германия. На него се предлагат подаръци и традиционни продукти: фигурки, свещи, играчки, дърворезби, купи, маски, бижута, конфитюр и още много. За посетителите на базара, организаторите са подготвили и традиционни храни и напитки - греяно вино, карамелизирани ябълки, чай с портокал и канела. Може да се насладите и на традиционни песни и танци. Този базар е известен и с това, че има най-високата елха в Румъния. 
 
АбонаментЕкскурзии