Почивка в Дубай - Защо да изберем тази дестинация

29 Януари 2018 г.
Почивка в Дубай - Защо да изберем тази дестинация
Процъфтяващ като основния търговски център на средния изток, оживеният Дубай – обикновено рибарско селище само до преди 60 години, през последното десетилетие се превърна в най-желаната туристическа дестинация. Горещият но сух климат, смекчен от бризовете от Арабския залив, чарът на мистичната пустиня, страхотните плажове и шанса да се докоснете до арабската култура, докато се наслаждавате на западните удоволствия, са само част от неустоимото изкушение.

Предлагаме на Вашето внимание, някои от по-интересните забележителности на Дубай:


Панорамен тур на Дубай и Шарджа:

Дубай днес е ярък и забавен град. Известен с пясъците, слънцето и отличните си търговски центрове, някога той е бил спокойно градче със селски къщурки от корал и гипс, построени от персийските търговци и палмови хижи, подслонявали бедуинските рибари и търсачите на перли. Днес джамиите и кулите на Стария Дубай се оглеждат в новите блестящи небостъргачи.

Абу Даби:

Абу Даби е най-голямото и най-богатото емирство - модерно и луксозно - то привлича множество туристи от всички краища на света. Интерес представлява изящната архитектура на съвременните сград и небостъргачи. Абу Даби е седалище на петролните компании и посолствата на емирствата - тук е съсредоточен целия бизнес на Обединени арабски емирства. 

Градината на чудесата:

Вълшебната градина в Дубай е най-впечатляващата и голяма градина в света с приблизително 45 милиона цветя, разположени на 72 кв. км площ. Това приказно място разкрива пред очите на гостите си величествени хоризонтални и вертикални цветови гледки. Някои от растенията, посадени в Дубайската градина, никога преди не са били отглеждани в района на Персийския залив.

Ferarri World:

Светът на Ферари е най-големият закрит увеселителен парк в света. Подходящ, както за възрастни така и за деца, паркът предоставя незабравими емоции на своите посетители. Посетителите ще могат да се повозят на най-бързото влакче Formula Rossa, което достига до скорост от 150 км/ч. Други атракции са Speed of Magic, 4D филм и виртуална разходка из Маранело.

Бурдж Кхалифа:

Burj Khalifa –най-високата сътворена от човек конструкция изобщо със своите 829,8 метра изглежда почти нереално висока и величествена. Строежът започва през януари 2004. След забавяне, за да бъдат доизпипани детайли по интериора и екстериора, Burj Khalifa е отворена на 4 януари 2010. Името на сградата първоначално е било Burj Dubai, но в чест на президента на ОАЕ и шейх на Абу Даби е кръстена Бурж Халифа. 

Сафари  в пустинята:

Вълнуващото пътешевствие сред заоблените пясъчни дюни в дълбокото сърце на пустинята е страхотно преживяване. Ще се озовете сред големите дюни, след девствената красота на арабската пустиня и на опияняващото слънце.

Акваруим – Дубай Мол:

Дубайският аквариум и подводна зоологическа градина (Dubai Aquarium & Underwater Zoo) е част от световноизвестният The Mall в Дубай. Там се срещат хиляди видове риба и други представители на подводната дива природа, на които посетителите може да се насладят. Представителите на подводния свят са разделени в три различни зони – такива, които живият в океана, в тропическите води и по скалистите брегове.

В нашия сайт може да намерите на-добрите оферти за почивка в Дубай с подбрани хотели с удобна локация:
http://redtours.bg/дестинации/обединени-арабски-емирства/80

 

АбонаментЕкскурзии